Mazgātava



Ja Ainārs Šlesers nebūtu kristietis, kas ievēro arī bausli "tev nebūs zagt", nezinātājs viņa amatpersonas deklarācijas varētu uzskatīt par rokasgrāmatu kukuļu un noziedzīgi iegūtas naudas legalizēšanai vai ņirgāšanos par Latvijas valsti un cilvēku veselo saprātu.

Viņa amatpersonas deklarācijas kopš 2000.gada, iedomājoties, ka tajās deklarētās "ģimenes vērtības" viņš varētu tomēr nebūt sarausis godīgi un kristīgi, var konstatēt trīs hrestomātiskus paņēmienus valsts amatos nelikumīgi iegūtas naudas legalizēšanai. Tie ir — lieli skaidras naudas uzkrājumi, aizdevumu atmaksa, uzņēmumu daļu pārdošana. Pirmais — milzīgu it kā skaidrā naudā uzkrātu summu deklarēšana — ir Latvijas amatpersonām vispopulārākais un masveidā izmantots paņēmiens. Šlesers arī šajā ziņā ir bijis viens no līderiem, taču pēc 2003.gadā sasniegtā "maksimuma" — 350 000 ASV dolāru un 65 000 latu skaidrā naudā — viņa tumbočkā turēto summu apmērs sācis sarukt.

Divus iepriekšējos gadus Šleseram vairs neesot bijis ne izsniegto aizdevumu, ne parādsaistību. Taču bilanci Šlesers 2004.gadā, ja ticam deklarācijai, noslēdza neticami nesekmīgi. Deklarācijā par 2003.gadu viņš bija uzrādījis 5,5 miljonu ASV dolāru un 400 tūkstošu eiro aizdevumus. Nākamajā gadā viņš "aizdevumu atmaksās" saņēmis kopā 3,7 miljonus dolāru un 225 tūkstošus eiro un deklarējis, ka izsniegto aizdevumu viņam vairs nav. Tātad pazaudējis un "piedevis" 2 miljonus dolāru? Toties neticami labi pēdējos četros gados Šleseram vienmēr veicies ar "uzņēmumu daļu pārdošanu". Pēdējā deklarācijā Šlesers uzrādījis, ka viņam pieder kapitāla daļas četrās komercsabiedrībās un to kopējā vērtība ir 5020 latu. Tā vien šķiet, ka šo kapitāla daļu vērtība nākamgad būs atkarīga no vēlēšanu iznākuma šoruden. Zinot, kādu milzu naudu maksā jebkura uzņēmuma akcijas, ja tās pieder ministram Šleseram, var paredzēt, ka palikšanai pie varas "kristietim" Šleseram derēs jebkas.

Teksts: Diena

5 komentāri:

Anonīms teica...

ŠLESERS! - MĀCIES NO PROFESIONĀĻIEM!



"Zagļa rokasgrāmata"

Anonīms teica...

Šlesers ir labs cilvēks. Jā kāds tā nedomā tad lai starp lieākajiem ļaunumiem izvēlas mazāko, un tad izvēle krīt un Šleseru.

Anonīms teica...

Onslov, ko jūsu plakāti dara pride.lv mājas lapā? Atsauces nekādas es arī neatradu...

Anonīms teica...

tev, beta, (j)aunais laiks labi maksaa par shitiem suudiem?

Anonīms teica...

Kaa tad ka labi , tapeec jau taaa reklamee :)