Kā klausīsimies, tā arī būs



Valts ieņēmumu dienests nevar pateikt, kurš finanšu policijas (FP) darbinieks pieprasījis sankciju noklausīties LTV žurnālistes Ilzes Jaunalksnes sarunas. Apbrīnojamā vienprātībā žurnālistus apkarojošie politiķi un viņu piebalsotāji aizņemas izvarotāju klasisko aizstāvības argumentu — sak, pati vainīga, nevajadzēja nēsāt īsus brunčus. Sanāk, ka Jaunalksne saņem pēc nopelniem, jo publiskoja Šķēles un Šlesera telefonsarunas. Kā citādi dēvēt šo valsts varas vēršanos pret žurnālisti, ja ne par atriebību un ņirgāšanos? Jāatgādina, ka pērn decembrī Tautas partijas ieceltais VID vadītājs Jakāns vērsās prokuratūrā, lūdzot izvērtēt, vai LTV žurnālisti ar virkni sižetu par VID nav viņam cēluši neslavu.

Vai arī turpmāk savās varas visatļautības sajūtās aizskartas amatpersonas izmantos tiesībsargus kā ieroci, ar kuru apkarot sev netīkamos? Vai Tautas partija, kuras paspārnē šajā valdībā darbojas finanšu policija, netaisās jau trešo reizi pēc kārtas izmantot varas struktūras kā priekšvēlēšanu kampaņas elementu? Nedēļu pirms 8.Saeimas vēlēšanām Mareka Segliņa (TP) vadītās iekšlietu ministrijas struktūras tā sauktajā skrejlapu lietā aizturēja divus cilvēkus un uz dažām dienām iebāza cietumā. Pagāja divi gadi, un izrādījās, ka lieta bija bez pamata, un tā tika izbeigta. Pirms pagājušā gada pašvaldību vēlēšanām uz TP politiķa iesnieguma pamata (kāda sakritība — atkal nedēļu pirms vēlēšanām) tika aizturēts Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS). Pēc vēlēšanām prokuratūra atzina, ka aizturēšana bijusi bez pamata. Šādā kontekstā finanšu ministra Spurdziņa un Kalvīša klusēšana par finanšu policijas lomu Jaunalksnes lietā dara uzmanīgu.

Savukārt Lemberga kabinetā Ventspils domē atrastas lapas ar ziņām par Ventspils mēra lietai piesaistīto prokuroru Andi Mežsargu. Atrastas arī audiokasetes, DVD, fotogrāfijas un dokumenti. Lemberga krimināllietas ietvaros, veicot kratīšanu AS "Ventspils nafta" (VN) birojā Rīgā, tiesībsargi satikuši Andri Šķēli, bet Ventspilī, kādā no kratīšanām skaidrā naudā atrasti un izņemti ap 200 000 latu.

Teksts: LETA/Diena

2 komentāri:

Anonīms teica...

nevis ģimene, bet banda drīzāk

Anonīms teica...

Paskatieties kaadi resni tie TautPartijieshi ... visi tachu pie ruljiem un labaa maizee.