Dzīve kā kino ...



Ludzas domes priekšsēdētāja vietnieks Fridijs Bokišs netiks svītrots no "Saskaņas centrs" deputātu kandidātu saraksta 9.Saeimas vēlēšanām, kaut arī Totalitārisma seku dokumentēšanas centra rīcībā ir informācija, ka viņš pēc 1991.gada 13.janvāra ir darbojies Latvijas Kompartijā un to pirms 11 gadiem apliecinājusi arī tiesa. Bokišs no saraksta netiks svītrots, jo par viņa darbību Kompartijas Ludzas rajona komitejā pēc 1991.gada 13.janvāra pieņemti pretrunīgi tiesu spriedumi, kas taisīti, dažādi interpretējot likumu normas.

Saeimas vēlēšanu likuma 5.pants paredz, ka Saeimas vēlēšanām nevar pieteikt par kandidātiem un Saeimā nevar ievēlēt personas, kuras "pēc 1991.gada 13.janvāra darbojušās PSKP (LKP), Latvijas PSR Darbaļaužu internacionālajā frontē, Darba kolektīvu apvienotajā padomē, Kara un darba veterānu organizācijā, Vislatvijas Sabiedrības glābšanas komitejā vai tās reģionālajās komitejās".

1995.gada augustā CVK svītroja Bokišu no Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) 6.Saeimas vēlēšanu sarakstiem, jo viņš tikai 1991.gada 23.augustā bija atbrīvots no Partijas darba organizācijas komisijas priekšsēdētāja amata LKP Ludzas rajona komitejā, to likvidējot.

Bokišs šo CVK lēmumu apstrīdēja Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, kura viņa sūdzību noraidīja un spriedumā ierakstīja: "Tiesa atrod, ka tiesas sēdē ir pierādīts, ka Fridijs Bokišs pēc 1991.gada 13.janvāra ir darbojies PSKP (LKP) Ludzas rajona komitejas sastāvā", kas redzams "no lietai pievienotajiem dokumentiem, partijas komitejas darba plāniem".

Teksts: LETA
Foto iesūtīja: Jānis Vecbrālis, 2006. gada augusts, Dagda, Krāslavas rajons

3 komentāri:

Anonīms teica...

nesapratu?! tas tiesham ir musdienas fochets? k ta svar buut un kapec tur viss tik svaigi krasots?

Anonīms teica...

Tas tiešām ir šovasar augustā fočēts , Latgalē ne to vien var sastapt :):):)....

Anonīms teica...

a