Pastāvēs, kas nepārvērtīsies



Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Indulis Emsis pilnā nopietnībā apgalvoja, ka tikšoties ar vairāku ārvalstu specdienestu pārstāvjiem, lai pārrunātu "antidemokrātisko tīklveida struktūru" darbību Latvijā. Kā vienu no piemēriem viņš minēja datorprogrammu ražotāju Microsoft. Emsis stāstījis, ka to uzdevums ir nomelnot un diskreditēt valsts varu un panākt sabiedrības sašķelšanos.

Notikumus no 8. līdz 18.novembrim 1987.gadā Saldus rajona Zirņu pagasta Airītēs nekādi nevarēja nepamanīt. Tās bija kā jaunas brīvības cīņas, kurās pamestā Latvijas brīvības cīnītāja Oskara Kalpaka piemiņas vieta tika gan atjaunota, gan atkal iznīcināta, gan atkal ziediem rotāta. Pēc 19 gadiem bijušais šoferis Imants Andersons atceras tagadējo Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētāju. "Mani izsauca un teica, ka ir rīkojums - piemineklis ir jālikvidē. Nu, ko es, represētais, varēju darīt. Mēs vedām, traktori stūma, Saldus rajona partijas komitejas pirmais sekretārs Augusts Brigmanis ar savu partijas volgu stāvēja un skatījās".

Zaļo un zemnieku savienības premjera kandidāts ir Aivars Lembergs. Viņš no ostas pilsētas pašvaldības vadītāja, kam savulaik piederējis gandrīz vai tikai dzīvoklis un automašīna, dažos gados daudzkārt pavairoja piepeši saņemtu mantojumu un kļuva par legālu miljonāru.

Vai tā ir likteņa vai Eiropas Komisijas prezidenta ironija, ka Ingrīdai Ūdrei nodokļu un muitas komisāres portfelis iedalīts dienu pēc tam, kad uzzinājām, ka aizturēts viņas galvenais miesassargs, kas devis kukuli "ar muitas jautājumiem saistītu problēmu atrisināšanai"? Vai Barrozo ņēma vērā Ūdres seno mīlestību uz ofšoriem, ko mēdz dēvēt par "nodokļu optimizācijas instrumentiem", un pazīšanos ar kontrabandistiem, kuri nodokļus "optimizē" visefektīvāk - tos nemaksājot?

Teksts: Diena

1 komentārs:

Anonīms teica...

Un tas Brigmanis tikai skatījās..? Varēja taču kaut mazliet palīdzēt tam represētajam vīram! Baigais gan...! :(