Mīkstais vadonis



Saeimas Cilvēktiesību komisija ievēlēja savu vadoni- mācītāju Jāni Šmitu, kurš gan Saeimā nokļūs ar tā saucamo "mīksto mandātu" un deputāta pienākumus pildīs uz laiku, kamēr kāds partijas biedrs būs ministra amatā. Jau vairākkārt minēta viņa neiecietība pret cilvēkiem ar citu orientāciju, ko viņš nekautrējas darīt zināmu publiski, uzsverot, ka tolerance nav ierakstīta Satversmē. Tāpat viņš savulaik mēģinājis valstiski regulēt plašsaziņas līdzekļus, ierobežot ārvalstu finansējumu saņemošas nevalstiskās organizācijas un piespriest sodus par vēršanos pret reliģisko pārliecību.

Šmits uzsver, ka kalpodams par Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītāju, vienmēr ir balstījies uz Svētajiem Rakstiem un Kristus evaņģēlija vēsti, kas ir augstākais vispārcilvēcisku vērtību un cilvēkmīlestības paraugs. "Esmu devis solījumu tai vienmēr sekot un nekad to nepārkāpšu, tāpat kā savu zvērestu nedrīkst pārkāpt ārsts vai jurists".

4 komentāri:

Anonīms teica...

Onslovam ir tā cita orientācija, ka tas viņu tik ļoti uztrauc?

Anonīms teica...

es pielauju, kas smits tai amata satrauc ne tikai citas orientacijas cilvekus, bet ari jebkuru domajoshu cilveku, kuram neliekas ka "Svētie Raksti un Kristus evaņģēlija vēsts, ir augstākais vispārcilvēcisku vērtību un cilvēkmīlestības paraugs". Ka var tads vidsulaiku tumsonja but ES valsts parlamenta?!?

Handyman teica...

Es zinu kur viņš dzīvo!

Anonīms teica...

Juristi nezvēr.