Darītāji



Pašreizējais premjera biroja vadītājs Jurģis Liepnieks, 2000.gadā premjera Andra Šķēles padomnieks, bijis arī skandalozās firmas "Kempmayer Media Limited" līdzīpašnieka, ārzonas firmas "Gedney Purcel Ventures.ltd" direktors, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Liepnieks pats saka, ka šādu firmu neatceras.

2000.gadā "Kempmayer Media Latvia" īpašnieki bija "Gedney Purcel Ventures Ltd", kam piederēja 50% daļu šajā uzņēmumā, "Ely Hamilton Holdings Limited" un "Wilton Nominees Limited", katrai no šim firmām piederēja 25% daļu, liecina Lielbritānijas Uzņēmuma reģistra informācija. Nākamajā gadā "Gedney Purcel Ventures Ltd" daļas uzņēmumā samazinājās.
ASV 1999.gadā reģistrētās konsultāciju un investīciju firmas "Gednye Purcel Ventures.Ltd" direktori 2001.gadā ar pilnvaru termiņu līdz 2002.gadam bija Jurģis Liepnieks un kāds Džonatans Moslejs, liecina ASV Delaveras štata publiskā Uzņēmumu reģistra informācija.

2000.gada martā satiksmes ministra Anatolija Gorbunova atvaļinājuma laikā ministra pienākumu izpildītājs - zemkopības ministrs Aigars Kalvītis neiebilda pret Latvijas Valsts radio un televīzijas centra vēlmi iegādāties 100% akciju jau reģistrētā akciju sabiedrībā, lai attīstītu perspektīvu nozari – digitālo televīziju. Šajā gadā Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs iegādājās Digitālo Latvijas radio un televīzijas centru (DLRTC), kura uzdevums bija izveidot digitālās (ciparu) televīzijas tīklu Latvijā ar teritorijas pārklājumu vismaz 85%.

Liepnieks arī toreiz atzina, ka "šajā lietā, labu gribot, esmu ievilcis gan advokātu Jāni Lozi, jo es ieteicu "Kempmayer" izvēlēties šo biroju, gan tādējādi arī Hariju Krongornu, gan arī Šķēli". "Tur nekādu problēmu nav, Šķēles iesaistīšana savā ziņā bija pakalpojums "Kempmayer", un vienlaikus nebija pretrunā ar Šķēles interesēm".

Pašlaik Loze, advokāts Mārtiņš Kvēps, uzņēmējs Uldis Kokins un SIA "Kempmayer Media Latvia" valdes loceklis Andrejs Zabeckis apsūdzēti tā dēvētajā "digitalās televīzijas" lietā.

Teksts: DELFI

2 komentāri:

Anonīms teica...

a tie oranžie jau paliek tik nekaunīgi, ka vairs neslēpjas, kad zog :( jo laikam zina, ka atradīsies bariņš līdzatkarīgo kas tāpat nobalsos

Anonīms teica...

krieviem ir taads teiciens- strah poteral... tas toch i par Liepnieku, vinjhs shkjiet visam izdir$!