Ventspils reiss



Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja Irēna Poļikarpova un šīs tiesas tiesnese Beatrise Tālere, kuras aizturētas aizdomās par kukuļņemšanu, tieslietu sistēmā strādā jau ilgstoši, liecina Tiesu administrācijas sniegtā informācija.

Tālere iepriekš vairākkārt pieņēmusi sabiedrībā neizpratni un diskusijas izraisījušus spriedumus un vairākkārt disciplināri sodīta, bet pret Poļikarpovu nav bijusi ierosināta neviena disciplinārlieta.

Tiesnese Tālere 2001.gadā atteicās apcietināt saistībā ar narkotisko vielu kontrabandu aizturēto Ventspils firmas "Pērkons" direktoru Muratu Mirzajevu. Viņam tika noteikts drošības līdzeklis - policijas uzraudzība. Rīgas apgabaltiesa šo lēmumu atcēla.

Tiesnese Poļikarpova šā gada aprīlī atcēla Rīgas Centra rajona tiesas lēmumu, ar kuru daļēji apmierināta Ventspils mēra Aivara Lemberga sūdzība par prokurora Anda Mežsarga, pēc politiķa domām, pieļautajiem cilvēktiesību pārkāpumiem kriminālprocesā. Tiesnese uzdeva izmeklēšanas tiesnesim Lemberga sūdzību nosūtīt izvērtēt pēc piekritības. Tiesas skatījumā Lemberga sūdzības izskatīšana piekritīga prokuratūrai, kurai arī jāpieņem lēmums.

Tiesnese ievietotas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Teksts: LETA

Nav komentāru: