Vedam atpakaļ vai taisām jaunus



Mana paziņa nesen atstāstīja interesantu sarunu vienā Ņujorkas kafjnīcā. Viņa kādam īram tika stādīta priekšā, kā Līga no Latvijas, uz ko īrs reaģēja ar frāzi “o jā es zinu latviešus, viņu ir pilna Īrija”. Līga ar smaidu atbildēja - “jā, jā es arī zinu īrus, tie piepilda pusi Amerikas”.

Neviens-nezin-cik-tūkstoši Latvijas iedzīvotāju patiesībā dzīvo un strādā Īrijā un Lielbritānijā, bet mūsu politiķiem ir jauns lozungs – mums par katru cenu jāpanāk, lai šie cilvēki atgriežas Latvijā. Kristīgās integrācijas ministram pat esot padomā “lūgsna”, kas šo procesu veicinās. Tiks veidotas darba grupas, organizēti komandējumi un iztaujātie tie paši īri - kā atvest mājās “bēgļus”?

ASV dzīvo apmēram sešdesmit miljonu īru. Pašā Īrijā miljoni trīs. Un? Kas tur slikts? Runājot plānveida ekonomikas terminos, mums vienkārši ir jāsaražo jauni pilsoņi, nevis vecie jāvelk atpakaļ. Tiem, kas jau ir Īrijā, ir jārada apstākļi (latviešu skolas, laikraksti, centri u.tml.), lai viņi saglabātu savu identitāti. Kad paši sagribēs un būs gatavi, atgriezīsies dzimtenē, līdzi ņemot savas atvases – Īrijas pilsoņus. Drīzāk kristīgajiem integrācijas, bērnu lietu ministriem un dieviem tuvajam Saeimas cilvēktiesību komisijas virsganam ir jāizdomā, kā Īrijas modeli – dzimstības pieaugumu – realizēt Larvijā.

Katoļu baznīca jau steidzas piedāvāt veiksmes formulu - homoseksuāļus liekam cietumos un ārstējam, jo viņi bērnus nerada; abortus aizliedzam; tāpat aizliedzam prezervatīvus (veikalos, kioskos un aptiekās tos vairs netirgojam, nu varbūt neliels daudzums tiks ievests kontrobandas ceļā), jo prezervatīvus lietot ir pret mūsu valsts kristīgajām tradīcijam. Alkoholu un tabaku netirgojam, naktsklubi un diskotēkas kultūras namos tiek aizliegtas, jo degradē jaunatni, savukārt tikumības labad valsts un pašvaldību iestādēs amatus drīkst ieņemt tikai kristīti cilvēki. Atliek tikai ieviest lielu soda naudu bezbērnu ģimenēm un … lieta darīta. Cilvēktiesības? Par kādām cilvēktiesībām, var būt runa, kad dzimtene ir briesmās? Galu galā dieviem tuvie cilvēki tāpat zina, kā. Kā ir pareizi.

Nav komentāru: