Izskūšana



Visu vasaru Satiksmes ministrija publiski skuj vīrieti. Uzmācīgi un bieži populārākajos (un tātad dārgākajos) televīzijas ētera laikos. Taču puika, kurš Satikmes ministrijas pasūtītajos, par ES naudu apmaksātajos klipos, izskuj kāda veča krūtis un pēc tam pa noskūto stigu (ar ko domāts par ES naudu saremontēts ceļš) braukājas ar rotaļu auto, vasaras laikā ir paspējis izskūt kaut ko daudz vairāk par cilvēka apmatojumu.

Šis vārgi realizētais, pilnīgi tukšvārdīgais klips (esiet pacietīgi — ceļus remontē par ES naudu) ar savu uzmācīgo translācijas biežumu ir sasniedzis vismaz trīs rezultātus. Pirmais — gribas lamāt Latvijas ceļus par to, ka tie ir tādi, kādi tie ir. Otrais — gribas lamāt Satikmes ministriju par to, ka tā Eiropas naudu tērē ceļu remonta reklāmai, nevis ceļa remontam. Trešais — gribas lamāt Eiropas Savienību par to, ka ir iespējams tās naudu tērēt tā, kā to tērē Satikmes ministrija.

Tādējādi Satiksmes ministrijas un ministru aizrautīgā pašreklamēšanās jau sen ir pārsniegusi smieklīgas muļķības robežu. Tas, ka dažāda veida pašreklāmās tiek šķērdēta gan valsts, gan ES nauda, nav smieklīgi pat tad, ja par šo naudu izskuj vīrieti.

Teksts: Diena

Sievišķais piecnieks



Partija "Jaunais laiks" īstenojis ieceri veidot savu deputātu kandidātu sarakstu ļoti sievišķīgu. Visos piecos vēlēšanu apgabalos saraksta augšgalā ir sievietes. Rīgā – Sandra Kalniete, Vidzemē – Ina Druviete, Zemgalē – Linda Mūrniece, Kurzemē – Solvita Āboltiņa un Latgalē – Ilma Čepāne. Otrais numurs visos apgabalos būs partijas priekšsēdētājs Einars Repše.

Teksts: Latvijas Avīze

Vecrīgas nonsenss



Iet ar kājām vai braukt ar velosipēdu šajā sīkajā Vecrīgas ieliņā ir atļauts veselus 5 metrus! Laikam tāpēc, ka normāli cilvēki pa vecpilsētu pārvietojas melnos limuzīnos. Viņi steidzas, lai mums visiem būtu labāk. Pēc tam kaut kad ...

Bildi iesūtīja: Jānis Riņķis

Pastāvēs, kas nepārvērtīsies



Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājs Indulis Emsis pilnā nopietnībā apgalvoja, ka tikšoties ar vairāku ārvalstu specdienestu pārstāvjiem, lai pārrunātu "antidemokrātisko tīklveida struktūru" darbību Latvijā. Kā vienu no piemēriem viņš minēja datorprogrammu ražotāju Microsoft. Emsis stāstījis, ka to uzdevums ir nomelnot un diskreditēt valsts varu un panākt sabiedrības sašķelšanos.

Notikumus no 8. līdz 18.novembrim 1987.gadā Saldus rajona Zirņu pagasta Airītēs nekādi nevarēja nepamanīt. Tās bija kā jaunas brīvības cīņas, kurās pamestā Latvijas brīvības cīnītāja Oskara Kalpaka piemiņas vieta tika gan atjaunota, gan atkal iznīcināta, gan atkal ziediem rotāta. Pēc 19 gadiem bijušais šoferis Imants Andersons atceras tagadējo Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētāju. "Mani izsauca un teica, ka ir rīkojums - piemineklis ir jālikvidē. Nu, ko es, represētais, varēju darīt. Mēs vedām, traktori stūma, Saldus rajona partijas komitejas pirmais sekretārs Augusts Brigmanis ar savu partijas volgu stāvēja un skatījās".

Zaļo un zemnieku savienības premjera kandidāts ir Aivars Lembergs. Viņš no ostas pilsētas pašvaldības vadītāja, kam savulaik piederējis gandrīz vai tikai dzīvoklis un automašīna, dažos gados daudzkārt pavairoja piepeši saņemtu mantojumu un kļuva par legālu miljonāru.

Vai tā ir likteņa vai Eiropas Komisijas prezidenta ironija, ka Ingrīdai Ūdrei nodokļu un muitas komisāres portfelis iedalīts dienu pēc tam, kad uzzinājām, ka aizturēts viņas galvenais miesassargs, kas devis kukuli "ar muitas jautājumiem saistītu problēmu atrisināšanai"? Vai Barrozo ņēma vērā Ūdres seno mīlestību uz ofšoriem, ko mēdz dēvēt par "nodokļu optimizācijas instrumentiem", un pazīšanos ar kontrabandistiem, kuri nodokļus "optimizē" visefektīvāk - tos nemaksājot?

Teksts: Diena

Ar cirvi pa ... smadzenēm



Kamēr tie, kuriem vara, izliekas, ka viņu vēlēšanu kampaņa nav vis kampaņa, bet gan kādu "trešo" ļaužu pozitīvas domāšanas lēkme un vēlme pēc labām ziņām, citi jau mauc neslēpdamies un pat ar cirvi. Vecie zaudētāji sociķi ir pārgrupējušies, šoreiz apvienojušies bez tēva čekista un dēla parazīta Bojāriem un tā uzbrēc no radio, ka atbalstīšot izglītību, kultūru un zinātni, ka vai jāsabīstas. Jo vairāk tāpēc, ka reklāmās presē un plakātos bluķī iecirsts cirvis un teksts — "gāzt pastāvošo iekārtu aicina LSDSP" — sola viņu pretiniekiem jau pagājušajā gadsimtā Latvijā, Krievijā un citur piedzīvoto.

Teksts: Diena

Rolmopsis ripo prom



Kaspars Rolšteins atstājis SIA "Creative Laboratory" valdes priekšsēdētāja amatu, viņš skaidro, ka no valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots pēc paša vēlēšanās un vienojoties ar pārējiem kompānijas akcionāriem. Amatu Rolšteins atstāj, jo vēlas vairāk laika veltīt mākslai un tas nav saistīta ar Ekonomikas policijas ierosināto kriminālprocesu par SIA "PR Laboratorija" iespējamām nelikumīgām darbībām, organizējot sabiedrisko attiecību kampaņu Rīgas Austrumu slimnīcā.

Pēdējā laikā Rolšteins sabiedrības uzmanību izpelnījies kā nodibinājuma "Sabiedrība par vārda brīvību" dibinātājs. Šīs organizācijas otrs dibinātājs ir premjera Aigara Kalvīša biroja vadītājs Jurģis Liepnieks, kurš ir sens Rolšteina biznesa partneris. Nodibinājums priekšvēlēšanu laikā elektroniskajos medijos izplata reklāmas, kurās Tautas partijas ministrus un premjeru slavē dažādu nozaru darbinieki.

Teksts: LETA

Ja nu pārvar barjeru?



"1991./92.gada puča laikā Dievs deva atklāsmi par kristīgas valdības veidošanu. Tas bija absurds tipiskai kristīgai domāšanai, bet Dievs man deva šo atklāsmi un paskaidroja, ka tieši man ir jābūt tam, kurš to mācīs, sludinās un pravietos. Tas, ka Latvijas Pirmā partija tagad ir pie stūres, ir atbilde un pierādījums tam, ko Dievs man teica pirms desmit gadiem. Šodien mums, Jaunajai paaudzei, ir ļoti draudzīgas attiecības ar Latvijas Pirmo partiju. Viņi atklāti atzina, ka ļoti augstu novērtē to, ko mēs darām Latvijas labā"

Fragments no sarunas ar "Jaunās paaudzes" līderi Alekseju Ļedjajevu

Kāpēc Lembergs visu laiku pārsūdz prokuratūras noteikto drošības naudu?



Ģenerālprokuratūra mainījusi drošības līdzekļa apjomu apsūdzētajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam līdz 800 000 latiem. Tomēr arī pēc summas samazināšanas Lembergs to uzskatīja par "neadekvāti augstu" un pārsūdzēja arī šo drošības naudas apjomu.

Teksts: LETA

Vecie blēži ar jaunām kulītēm



Manipulācijas ar Rīgas brīvostas teritorijas robežām vairāku gadu garumā vienkāršam vērotājam arī varēja palikt nesaprotamas. Toties valdības un tās vadītāja šonedēļ par šīm robežām lemtais izskatās pēc farsa. Aināra Šlesera politiskā "biznesa" partneriem šajās teritorijās ir vērienīgas intereses. Tāpat arī Tautas partijas "ierindas biedra" Andra Šķēles partneriem, tāpēc vispār jau būtu saprotams, kāpēc par lēmumu otrdien balsoja arī visi sēdē klātesošie TP ministri.

Teksts: Diena

Privatizēt var visu



"LPP augstākais mērķis ir katra cilvēka garīga un materiāla labklājība, kas izriet no Dieva svētīta darba. Mēs ticam, ka Dievs katru cilvēku ir radījis laimei. LPP kalpos šī mērķa sasniegšanai, īstenojot savas politiskās darbības visaugstāko principu – atbildību Dieva, sirdsapziņas un cilvēku priekšā. Mūsu izpratnē indivīda brīvība ir saistīta ar viņa spēju uzņemties atbildību par saviem lēmumiem un rīcību Dieva, savas sirdsapziņas, ģimenes un sabiedrības priekšā. Latvijas valstij jānodrošina cilvēka pamattiesības un brīvība atbilstoši Svēto Rakstu pamatpatiesībām."

Teksts: LPP programma

Slimnieks maksā ministram



Saeimas Pretkorupcijas komisijas vadītāja lūdz policiju pārbaudīt, vai nodibinājums "Sabiedrības par vārda brīvību" un premjera biroja vadītāja Jurģa Liepnieka veidotā TP kampaņa medijos netiek finansēta no valsts budžeta, tā, iespējams, nelikumīgi šķērdējot valsts budžeta līdzekļus un novirzot tos neparedzētiem mērķiem. Iesniegumā lūgts pārbaudīt, vai Veselības ministrijas budžetā bijuši paredzēti līdzekļi citas slimnīcas sabiedrisko attiecību kampaņai. Policija informēta par iespējamiem pārkāpumiem "PR Laboratorijas" darbībās saistībā ar noslēgtiem līgumiem.

Teksts: LETA